Coding Giants

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Coding Giants е иновативно училиште за програмирање кое ги едуцира младите луѓе заинтересирани за новите технологии и комјутерско програмирање.

Училиштето Coding Giants го основале четири дипломци на Варшавскиот технолошки универзитет. Последните четири години отворивме повеќе од 50 училишта за програмирање и станавме лидери на Полскиот пазар.

Секојдневно своето знаење и искуство им го пренесуваме  на младите генерации. Целта ни е во рамките на комјутерската наука да ги описмениме младите кои во иднина ќе можат да се позиционираат на современиот пазар на трудот без комплекси или фрустрации.

Сакаме што поголем број млади да инспирираме и да им ја поттикнеме страста за програмирање бидејќи сметаме дека со совладувањето на програмирањето не се развиваат само дигиталните вештини  кои ќе им обезбедат подобра почетна позиција во иднина, туку, што е уште поважно, ќе го поттикне развојот на логичното мислење. Мисијата на нашето училиште е тоа знаење да го направи достапно до што поголем круг на млади луѓе со што би им ги прошириле погледите, би им дале простор за равивање на креативноста и би ги поддржале во создавањето на нивната иднина.

Курсевите во Coding Giants  се наменети за деца и млади од 7 до 19 години кои ќе бидат распределени во внимателно избрани групи.  Програмите за курсевите ги подготвуваат специјалисти за програмирање кои ќе го изберат и приспособат материјалот според возраста и можностите на учениците.

Карактеристики на Coding Giants:

 • Повеќе од 250 програмски лекции
 • 12 курсеви за групи деца од 7 до 19 години
 • Повеќе од 7000 задоволни учесници

сопствени деловни единици

58 (во Полска)
1 (во Шпанија)

 

франшизна единица

44 во Полска
1 во Словачка (Мастер)
1 во Чешка република (Мастер)

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

Што добивате доколку станете наш примател на франшиза?

 • Со преземањето на нашето искуство и знаење (know-how) ќе заштедите пари и време
 • Ќе ги научите потврдените стандарди во управувањето со едукативните установи
 • Ќе ги добиете наставните скрипти за водење на курсевите и едукативните материјали за учениците
 • Ќе ги добиете обрасците за докуметите и материјалите за маркетинг
 • Ќе добиете пристап до целосниот CRM систем кој го олеснува процесот на пријавување на учесниците, плаѓање и комуникација со клиентите

очекувана вкупна инвестиција

Околу 6000 евра за едно училиште за програмирање (почетен  надомест за лиценца, опрема, уредување на просторот).

Цената за мастер лиценцата зависи од територијата (потребна е дополнителна проценка)

Надоместот за лиценца можете да го исплатите на два начини:

 • фиксен месечен надомст
 • провизија од приходот

основни барања

Што очекуваме од примателот на франшизата?

 • се претпочита поседување на основни вештини за програмирање и познавање на IT пазарот
 • познавање на локалниот пазар за едукација
 • мотивација и подготвеност да работи во пошироки рамки
 • простор од најмалку 30 m2 на атрактивна локација (сопствен или под кирија)
 • трудољубивост  и лојалност во водењето на бизнисот
 • предност е искуството во водењето бизнис

информација за давателот на франшиза

Giganci Programowania Sp. z o.o.

ul. Krucza 46/LU3, 00-509 Warszawa

+48 720 804 071

info@codinggiants.com

codinggiants.com

контакт особа за кандидатите

Пјотр Пелка  (Piotr Pełka) – англиски

полски

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до Coding Giants

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

најчитани

Сигурна поддршка во франшизното семејство /07.08.2020

Сплет на околности ги навел Воислав Пековиќ и Александра Милосавлевиќ да наместо во Белград, отворат училиште за ментална аритметика „Malac genijalac“ / „Малиот генијалец“ - во Скопје. Сега велат дека постои потенцијал за отворање на нови училишта во скоро сите градови во Македонија.

Бизнисот кој го прави светот подобар /09.07.2020

Мултидисциплинарното училиште School & School формирана во БиХ, од неодамна дејствува и во Бугарија. Франшизата е достапна и во други земји од регионот.

Едукацијата се сели „онлајн“ /25.03.2020

Полскиот франшизен синџир на училишта за англиски јазик Early Stage не запре со работата и покрај затворањето на училиштата. Часовите ги одржуваат online. Дали и примателите на франшиза го користат ова решение?

Нови млади претприемачи во Скопје: кои се тие и зошто избрале франшиза за образование за деца? /21.02.2020

Покрај примателите на мастер франшиза, на „Училиште за брзо читање и мудро учење“ се придружија и два одделни приматели на франшиза во Македонија!

Случајот на Edukido - што е неопходно за успех во едукативна франшиза? /23.01.2020

„Практиката покажува дека колку повеќе примателите на франшиза се потпираат на нашето искуство и препораки, толку им се подобри резултатите во работењето“ вели Ана Јурак, менаџер во одделението за деловни корисници на едукативниот концепт Edukido.

Брзото читање ја „освои“ и Македонија! /14.01.2020

Франшизниот систем „Училиште за брзо читање и мудро учење“ пристигнува и во нашата земја. Потпишан е договор за мастер франшиза.

Коцка, коцка, коцкичка... учиме со Едукидо /17.12.2019

Полскиот едукативен концепт Едукидо планира ширење на франшизната мрежа надвор од границите на Полска. Покрај национална мастер франшиза се нуди и одделна франшиза.

Образованието како глобален бизнис /08.10.2019

Канадскиот систем Maple Bear е еден од најголемите светски франшизи во областа на образованието. Што нуди оваа франшиза и кои би биле идеалните партнери во земјите од регионов, објаснува Јан Бидан, генерален директор за централна и источна Европа

Вложување во иднината на децата /30.09.2019

Образовниата институција Maple Bear повеќе години ја развива франшизната мрежа на своите градинки и училишта надвор од границите на Канада. Од овој септември 2019 година, Maple Bear ја отвори и првата градинка во Романија.

Училиште за програмирање за млади, бизнис со одличен потенцијал! /17.09.2019

КЛИКЕР ИТ центар за деца наскоро ќе биде отворен на три нови локации со помош на франшизниот модел на работење. Основачот Миомир Попесков открива што ова училиште за програмирање го прави различно од останатите.

Учи, создавај, заработувај /28.05.2019

Роберт Стопа вложил неколку илјади евра за да ја купи франшизата Едукидо. Инвестираното многу брзо го вратил и купил лиценца да развива бизнис во уште две дејности во Полска.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.