Puffy Lil’pancakes

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Puffy Lil´pancakes се вкусни малечки и меки палачинки, прекриени со различни преливи и сосови-од сладок џем до кралска чоколада. Овој бизнис, кој преку франшиза може да биде и ваш, е многу интересен и се одликува со:

Едноставност

Бизнисот е насочен кон еден важен производ. Опремата, начинот на подготовка и синџирот за снабдување се оптимизирани и едноставни за воспоставување и тековно работење. Ова е бизнис кој е лесно да се започне и да се води.

Иновативност и едноставност

Производот кој го нудиме е единствен на пазарот, препознатлив и омилен, бидејќи сите знаат што се палачинки. Со иновативниот пристап нудиме различност.

Достапност

Овој бизнис може да се започне и да се води со мала инвестиција. Во зависност од формата може да започнете и само со 25.000 евра. Доволен е простор од 8 м2 и само еден до тројца вработени, со што ги прави оперативните трошоци оптимални.

Овиј концепт е со многу висока профитабилност и мали променливи трошоци кои овозможуваат лесен, не стресен и брз поврат на инвестираното.

Puffy на пазарот е веќе пет години и е присутен во Италија, Германија, Швајцарија, Австрија, Словенија и Хрватска. На сите пазари постигнува одлични резултати што овозможува лесно доаѓање до купувачите.

Флексибилноста има важна улога во Puffy концептот бидејќи нуди дури три различни формати: фиксна продавница, Food truck (Камион со храна) и Stand Alone (Седи сам) за трговските центри. Како опција ги нудиме single-unit подружници (една подружница) или мастер франшизи.

сопствени деловни единици

1 во Љубљана
1 Food truck (која работи во повеќе земји)

франшизна единица

-

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

 • Договорот се склучува на 5 или 10 години
 • Можност за избор на повеќе формати
 • Puffy mix (маса за палачинки)
 • Преливи и додатоци
 • Асистенција при избор на локацијата
 • Тренинг (со нашиот тим) од 7-10 дена

очекувана вкупна инвестиција

 • Влезен франшизен надомест од 10.000 евра (во зависност од форматот)
 • Редовен франшизен надомест од 6%
 • Очекуван износ на вкупната инвестиција започнува од 25.000 евра

основни барања

 • Доволно пари за започнување со работа (мин.25.000 евра)
 • Предност-искуство во угостителство
 • Работа со полно работно време

информација за давателот на франшиза

Puffy international ltd

3 Gower Street, London, United Kingdom

info@puffylilpancakes.com

puffylilpancakes.com

контакт особа за кандидатите

Aleksander Štravs

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до Puffy Lil’pancakes

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

најчитани

CHIPAS пристигна во градот Високо, БиХ /29.04.2021

Првата франшизна единица на сараевскиот ресторан CHIPAS во Босна и Херцеговина се отвара во градот Високо.

Од крофнички до франшиза /27.10.2020

Приказната за „Јети фритули“ од Макарска е добар пример како од мал семеен бизнис може да се направи франшиза. Како се градел овој концепт, што е потребно за профитабилно работење и кои би биле посакувани приматели на франшизата?

Sвездата од Јадранот на американскиот пазар /20.10.2020

Surf'n'Fries, познат по помфрит и оригинална амбалажа, влезе во еден од најпребирливите пазари – американскиот. Како се одвиваа подготовките и какви се реалните можности за развој, открива Андреја Чолак.

Добриот вкус на Steiku Haoss ресторан /10.10.2020

Синџирот семејни ресторани Steiku Haoss од Летонија планира да се прошири и на пазарите во светот. Франшизата е достапна и за претприемачите од регионов.

Достава на храна – предности и недостатоци /22.04.2020

Се повеќе угостители размислуваат за воведување на домашна достава како мерка со која би се намалиле последиците предизвикани од коронавирусот. Да ги разгледаме предностите и недостатоците на оваа стратегија.

Војна на пилешките сендвичи /19.03.2020

McDonald’s одлучи во своите ресторани во Америка да понуди и два сендвичи со пилешко... Зошто ли е тоа толку значајно? Затоа што прашање е дали тоа би се случило доколку примателите на франшиза не направиле притисок, а сето предизвикано од заострената конкуренција.

За добра пица има добар пазар - Domino's се шири во регионот /04.03.2020

Domino's, најголемиот синџир на пицерии во светот, пролетва ќе ја добие првата франшизна подружница во Хрватска

Одличниот Surf’n’Fries е веќе во Белград. Дали наскоро го гледаме и во Скопје? /13.02.2020

Ланецот ресторани Surf’n’Fries, познат по помфритот, необичните сосови и оригиналната амбалажа, пристигна и во соседството. Првиот ресторан од овој франшизен ланец отворен е во Белград.

Автоматизиран „Sид за пијалоци“, угостителски концепт од иднината /05.01.2020

Оригиналниот концепт на услуги по кој се препознаваат рестораните EasyBeer и EasyWine посебно е интересен за гостите, а нивната исплатливост, за претприемачите кои се заинтересирани за оваа франшиза.

Место на пазарот за познатата пицерија /31.12.2019

Pizza Hut започнува со ширење на франшизната мрежа во централна и источна Европа. Што е потребно за отворање на ресторан и колку чини да се работи под овој бренд?

Нов Subway во Загреб /12.12.2019

Subway, најголемиот франшизен ланец на ресторани во светот, кон крајот на ноември го отвори и вториот ресторан во главниот град на Хрватска, Загреб.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.