Олимпијада во менталното компјутери
Олимпијада во менталното компјутери / Белград, јуни 2018 година.
Четврток
19.07.2018
"Малац генијалац", синџир на франшиза на ментални аритметички училишта, ги организираше неодамнешните меѓународни олимписки игри во менталното компјутерирање. Во исто време, ова училиште во мрежата има се повеќе и повеќе франшизни единици, но исто така и нов пазар.
 

Владимир Новицки, основач на училиштето за ментална аритметика "Малац генијалац", вели дека од септември новото училиште ќе почне да работи во Македонија. - Мастер франшизорот за Македонија е Иван Мајски, млад бизнисмен од Белград. Мајски има богато деловно искуство во областа на образованието и одлучи да направи нов чекор заедно со својот локален партнер од Македонија. Тој планира да почне со настава на неколку локации во Скопје, Куманово, Охрид, Велес од септември - вели Новицки.

Покрај започнувањето на работењето на македонскиот пазар, "Малац генијалац" продолжува да ја проширува својата мрежа на пазарите каде што веќе работи.

По првото училиште во Сплит, беа отворени нови франшизни единици во Риека, Осиек и Шибеник. До есен, според Новицки, се планира отворање училишта во неколку други градови во Хрватска.

Во Србија, од септември, според неговите зборови, ќе се отворат нови центри за франшизи во белградската општина Раковица, како и во градовите Темерин, Рашка и Ивањица. Околу десет нови центри беа отворени во Босна и Херцеговина - во Тузла, Зеница, Витез, Модрица, Зворник и други места.

Во Црна Гора се отворија нови училишта во Цетиње и Плевља.

Меѓународната олимпијада во менталниот компјутер

Во почетокот на јуни беше организирана голема меѓународна Олимпијада во менталното компјутери во Белград. Олимпијадата ја отвори амбасадата за културата на Јапонската амбасада во Србија, Јукини Гонда. На овој настан учествуваа околу 1.200 натпреварувачи на возраст од 5 до 12 години, кои присуствуваа на програмата Малац генијалац School. - Главната цел на Олимпијадата е да се создаде стимулирање на атмосферата во која децата кои работеле напорно за да се развие нивниот интелектуален потенцијал, ги промовираат своите достигнувања и беше награден за труд - вели Novcki.

Во моментов Малац генијалац работи во осум земји. Во целата франшиза има 115 училишта, од кои 65 во Србија, Босна и Херцеговина 23, Унгарија 10, Црна Гора 11, Швајцарија еден, Хрватска 4 и Словачка. Во тек се подготовки за отворање училишта во Македонија.


Igor Bogojević
Игор Богојевиќ
Партнер

погледнете ги текстовите

Франшизно училиште во 21 век /23.05.2019

Канадскиот франшизен образовен систем Maple Bear започнува со развивање на мрежата во земјите од централна и источна Европа. Кој може да стане и што можат да очекуват примателите на оваа франшиза?

Со упорност до успех /30.04.2019

Што е клучно за ширење надвор од домашниот пазар, како може да се контролира франшизната мрежа и на кој начин да се заштити од плагијат, зборува Владимир Новицки, идејниот творец на системот „Малац генијалац“

Програмирано за во иднина /14.04.2019

Зошто и компаниите од регионов би требале да размислат за полската франшиза за училиштето за програмирање Coders Lab открива Гжегош Моравски, задолжен за франшизниот развој на овој концепт.

Брзото читење го освојува регионот /01.03.2019

Франшизниот концепт „Училиште за брзо читање и мудро учење“ наменет главно за деца кои сакаат да научат брзо читање и техники на учење и помнење, пристига на пазарот во Хрватска.

Првиот чекор /20.02.2019

Coders Lab, најголемата мрежа на IT (информатичка технологија) училишта во Полска, за прв пат влегува на пазарот во овој дел од Европа. Франшизниот договор е потпишан за Романија. Франшизата им е достапна и на земјите од овој регион.

најчитани

CHIPAS ги поместува границите /27.03.2019

Сараевски CHIPAS отвори нов, репрезентативен објект кој под уште еден покрив ќе понуди се по што е познат – солено и слатко мени, специфичен ентериер, домашна атмосфера.

Од Дубровник во свет /23.01.2019

Директ Букер за кратко време стана бренд во Дубровник – не само како агенција за издавање приватно сместување, туку и компанија која ја промовира туристичката понуда на целиот регион. Своето знаење го преточија во франшиза.

Самопослужно перење, како и насекаде во светот /18.12.2018

Првата франшиза на LG Laundry Lounge е отворена во Србија, во населбата Белвил во Белград. Потенцијал за ширење на мрежата постои и во другите градови од Србија како и поширокиот регион.

Идеа за работа во заштитата на телефонот /27.04.2019

Американската франшиза Mobile Outfitters, специјализирана за услуги за заштита и стилизирање на мобилните телефони со квалитетна фолија, веќе неколку години работи во Хрватска и Србија. Бараат приматели за франшизата и во Македонија.

Што е тоа франшиза? /17.07.2018

Франшизинг е начин на кој сопствениот бизнис можете да го водите под добро познат бренд! Франшизингот го применуваат и некои од најпознатите светски брендови. Да објасниме што е франшизно работење…

популарно во форумот