Škola brzog čitanja i mudrog učenja

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

„Школата за брзо читање и паметно учење“ е бизнис проект организиран во соработка со германската компнанијата "DOOR Training & Consulting" од Визбаден, Германија. Во основата на проектот е развој и имплементацијата на програма за „Брзо читање и паметно учење“, наменета за деца од училишна возраст, како и возрасни, кои сакаат низ игра и со помалку досада и трошење на време, да постигнат подобри резултати на училиште, на факултет и на своето работно место. 

Идејата на програмата е учесниците во истата да научат да учат побрзо и посоодветно, и притоа тоа што ќе го научат многу години да го користат и надоградуваат во подоцнежна фаза од школувањето. Идеални кандидати за оваа програма се бистри деца, кои можеби малку се и мрзливи, или вредни, но малку дефокусирани, како и деца кои изразито сакаат еден или два предмети на училиште, а останатите предмети воопшто не ги сакаат. 

Основни резултати на оваа програма:

 • Подобра мотивација за учење;
 • Поголема способност на филтрирање и организирање при совладување на материјалот за учење;
 • Полесно памтење и потешко заборавање на обработените податоци;
 • Штедење на време;
 • Функционално презентирање на наученото знаење – при писмено и усно презентирање;

Клучни цели кои нашите ученици стандардно ги постигнуваат, со користење на вештините кои ги стекнале за време на програмата:

 • Четири до петкратно зголемување на брзината на читање - независно од типот на читање;
 • 50% подобрување во концентрацијата и разбирањето на прочитаното - независно од типот на читање;
 • Способност на брзо извлекување на најважните информации од текстот, нивно форматирање во форма на клучни зборови и нивно организирање во дијаграмски приказ (мапа), како полесно би може да ја раскажат научената материја и полесно да одговараат на поставените прашања - со значително подобра долгорочна меморија на научената материја;
 • Трипати побрза меморија - во однос на врсниците - на списоци, дефиниции, песни и слични единици на текст - со драстично подолго памтење на научената содржина;
 • Способност за планирање во група, што може драстично да го намали времето поминато на учење (особено погодно во случаи кога детето отсуствува од училиште заради некоја причина).

Ние ви нудиме можност да станете наш локален партнер и да започнете креативен и ветувачки бизнис со отворање на „Училиште за брзо читање и мудро учење“. 

Со пристапувањето во нашиот систем ќе ги стекнете сите знаења и вештини потребни за имплементирање на програмата за брзо читање.

сопствени деловни единици

-

франшизна единица

7 -(3 во Скопје (Центар, Карпош и Аеродром), Кочани, Кавадарци, Куманово и Охрид).
20 во Србија, 2 во Босна и Херцеговина, 5 во Црна Гора, 24 во Хрватска, 1 во Словенија, 1 во Унгарија.

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

 • Знаење и методи за спроведување на програмата за брзо читање, знаење и методи за спроведување на програмата за брза меморија, знаење и методи за спроведување на забрзана програма за учење, знаење и методи за спроведување на програмата за ефективно презентирање на научениот материјал;
 • Обука за обучувачи (обука за обучувачи е задолжителна и трае околу 15 дена);
 • Право на употреба на нашиот жиг;
 • Кnow-how;
 • Учебници, прирачници, скрипти;
 • Сите потребни апликации и презентации за детално водење на часовите;
 • Територијална ексклузивност;
 • Постојана поддршка од нашата централна канцеларија;
 • Поддршка во управувањето со локалниот центар;
 • Поддршка при водење маркетинг кампањи;

очекувана вкупна инвестиција

Почетна надохнада за франшизата: 3.500 до 5.500 €

 • Редовна месечна претплата: 10% од прометот
 • Надомест за маркетинг: /

Почетнa инвестициja

 • Опремување на просториите: приближно од 1.000 до 1.500 евра
 • Вкупна очекувана инвестиција за стартување на бизнисот: од 4.500 до 7.000 евра 

основни барања

Примателот на франшизата треба да обезбеди простор (училница). Училницата треба да биде опремена со основни наставни помагала (клупи и столици, табла, компјутер, монитор, печатач).


информација за давателот на франшиза

Škola brzog čitanja i mudrog učenja

brzocitanjeimudroucenje@gmail.com

brzocitanjeiucenje.com

контакт особа за кандидатите

Цанка Велкова

  Мастер франшизер

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до Škola brzog čitanja i mudrog učenja

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

најчитани

Без застој во образовниот сектор /19.03.2021

Франшизите од секторот за едукација на децата, продолжија да ги шират своите мрежи, дури и за време на пандемијата. Неколку системи веќе потпишаа франшизни договори и започнаа со деловна активност во земјите и од овој регион.

Нови млади претприемачи во Скопје: кои се тие и зошто избрале франшиза за образование за деца? /21.02.2020

Покрај примателите на мастер франшиза, на „Училиште за брзо читање и мудро учење“ се придружија и два одделни приматели на франшиза во Македонија!

Брзото читање ја „освои“ и Македонија! /14.01.2020

Франшизниот систем „Училиште за брзо читање и мудро учење“ пристигнува и во нашата земја. Потпишан е договор за мастер франшиза.

Брзото читење го освојува регионот /01.03.2019

Франшизниот концепт „Училиште за брзо читање и мудро учење“ наменет главно за деца кои сакаат да научат брзо читање и техники на учење и помнење, пристига на пазарот во Хрватска.

Канадско образование и на Балканот /10.01.2022

„Поддршката која што ја добиваме и на која што ќе може секогаш да сметаме, е клучна за франшизната соработка и светскиот успех на Maple Bear“, истакнува Љиљана Николова, како причина поради која што се одлучила за користење на франшизата на овој образовен систем.

Сигурна поддршка во франшизното семејство /22.09.2021

Околностите ги натераа Војислав Пековиќ и Александра Милосављевиќ да отворат училиште за ментална аритметика „Малац генијалац“ во Скопје, наместо во Белград. Велат дека, потенцијал за отворање на нови училишта постои речиси во сите градови во Северна Македонија.

Градиме подобра иднина /04.08.2021

„Секој кој што ја препознава убавината на нашата едукативна мисија е квалификуван за примател на франшизата Young Engineers“, вели основачот на овој американски едукативен концепт, Амир Асор

Вмрежување на Европа /23.04.2021

Полското училиште за програмирање за возрасни Coders Lab е отворено во две нови европски земји, а моментално се активни и нови дополнителни поволности за потенцијалните партнери од регионот.

За нов почеток – училиште за програмирање /15.10.2020

Какви очекувања може да имаат претприемачите од регионов кои ќе ја изберат франшизата на полското училиште за програмирање Coding Giants? Приказната на Иза Порадовска од Полска може да биде интересен пример

Оnline наставата успешна /05.09.2020

Полскиот франшизен систем на училишта за програмирање, Coding Giants , има намера да отвори училишта во земјите од регионов. Што научија во време на пандемијата со коронавирусот и како тоа може да биде предност за идните приматели на франшиза?

Сигурна поддршка во франшизното семејство /07.08.2020

Сплет на околности ги навел Воислав Пековиќ и Александра Милосавлевиќ да наместо во Белград, отворат училиште за ментална аритметика „Malac genijalac“ / „Малиот генијалец“ - во Скопје. Сега велат дека постои потенцијал за отворање на нови училишта во скоро сите градови во Македонија.

Бизнисот кој го прави светот подобар /09.07.2020

Мултидисциплинарното училиште School & School формирана во БиХ, од неодамна дејствува и во Бугарија. Франшизата е достапна и во други земји од регионот.

Едукацијата се сели „онлајн“ /25.03.2020

Полскиот франшизен синџир на училишта за англиски јазик Early Stage не запре со работата и покрај затворањето на училиштата. Часовите ги одржуваат online. Дали и примателите на франшиза го користат ова решение?

Случајот на Edukido - што е неопходно за успех во едукативна франшиза? /23.01.2020

„Практиката покажува дека колку повеќе примателите на франшиза се потпираат на нашето искуство и препораки, толку им се подобри резултатите во работењето“ вели Ана Јурак, менаџер во одделението за деловни корисници на едукативниот концепт Edukido.

Коцка, коцка, коцкичка... учиме со Едукидо /17.12.2019

Полскиот едукативен концепт Едукидо планира ширење на франшизната мрежа надвор од границите на Полска. Покрај национална мастер франшиза се нуди и одделна франшиза.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.