LOFT

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Нашето мото

Биди храбар

Нашата приказна

Нашата визија е да ја подигнеме вредноста на брендот со уникатен дизајн и квалитетни производи, на секој пазар каде што работиме. Мисијата на нашата компанија е да произведе оригинални и достапни фармерки за сите оние кои сакаат нивната облека да ја отсликува нивната различност. Изградивме мрежа на добавувачи со врвни производствени капацитети за да обезбедиме пристапност и исклучителен квалитет на нашите производи. Ова ни овозможи да се позиционираме во сегментот на пазарот на фармерки со иновативни дизајни и производи со врвен квалитет.

Нашиот успех како креатори на трендови произлегува од нашата неуморна потрага да ги надминеме очекувањата на нашите клиенти и од нашата страст да бидеме и да останеме „бренд што се сака“.

Наш деловен концепт

Ние сме иновативен и трендовски, но и култен бренд која продава квалитетни и оригинални дизајнирани производи по пристапни цени

сопствени деловни единици

50 во Турција

франшизна единица

15 во Албанија, Азербејџан, Кипар (северен дел), Русија, Казахстан, Луксембург, Киргистан, Алжир.

Loft планира да отвори 80 франшизни продавници и продавници во своја сопственост во следните земји до крајот на 2024 година, но не ограничувајќи се на нив: Русија, Украина, Романија, Србија, Мароко, Обединети Арапски Емирати, Саудиска Арабија, Кувајт, Јордан, Либан, Грузија , Бугарија, Ирак, Косово, Либија.

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

LOFT им обезбедува почетна и постојана поддршка на своите партнери за франшиза. Тие вклучуваат: бизнис, развој и квалитет на нови производи, маркетинг и ПР, обука / човечки ресурси, синџир на снабдување, финансиска, техничка поддршка, како и менаџмент и деловна стратегија.

Постојана техничка поддршка и насоки

 • Посета на локацијата на секои 2 месеци
 • Постојана поддршка од централниот офис

Упатство за употреба

 • Деловни упатства
 • Бренд книга

Обука на лице место

 • Обука за производи
 • Техники на продажба
 • Системска интеграција и употреба на софтвер
 • Малопродажба / Мерчендајзинг

Маркетинг консултации

 • Поддршка за годишен маркетинг план
 • Поддршка при креирање маркетинг содржини

Поддршка за отворање на продавницата

 • Обука за продажба на лице место
 • Обука на лице место за употреба на софтвер
 • Обука на лице место за прикажување на стоки
 • Поддршка за пласирање производи

очекувана вкупна инвестиција

Очекувани параметри на соработка:

 • Локал со површина од 250 м2;
 • Надоместок за франшиза: според избраниот модел на соработка за франшиза;
 • Потребна е банкарска гаранција;
 • Надоместоци за авторски права: Нема;
 • Очекувана бруто маржа: 55% - 58%;
 • Очекувани трошоци за опремување на продавницата (без климатизација и градежни работи) за 250 m²: 250 EUR / m² што вклучува:
  • подна керамика,
  • осветлување,
  • ентериер.

Опрема: 60.000 - 70.000 евра за 250 м2. Оваа сума вклучува мебел за продавница, спот светла, подови, sидови и знаци. Самиот партнер е задолжен за градежните работи во внатрешноста на продавницата.

Прво полнење со роба: 50 000 - 60 000 ЕУР за продавница од 250 м2.

Алатки за известување и работа: Од примателот на франшизата се бара да користи одобрен софтвер за малопродажба и да ги сноси трошоците за изнајмување и одржување на истиот.

Овие параметри на соработка се индикативни, служат како илустрација на она што се очекува и ќе бидат точно и одделно дефинирани за секој партнер.


основни барања

Пожелно е примателите на франшизи да го исполнуваат следново:

 • Да располагаат со доволно финансиски средства за да отворат повеќе продавници;
 • Да имаат искуство во малопродажната индустрија со инфраструктура за логистика, дистрибуција и управување со продажба;
 • Да имаат добри контакти со администрациите на трговските центри и / или со сопствениците кои имаат продавници на главните улици на територијата каде што сакаат да работат.

информација за давателот на франшиза

Loft Mağazacılık Inc.

Huzur mah. C Blok Türk Telekom Kapısı Seyrantepe Sitesi SKYLAND 34396 Sarıyer/İstanbul, Turkey

+90 530 413 24 08

dogan.tarhan@loft.com.tr

loft.com.tr

контакт особа за кандидатите

Doğan Tarhan

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до LOFT

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.