Одличниот Surf’n’Fries е веќе во Белград. Дали наскоро го гледаме и во Скопје?

Добрата страна на помфритот / Surf’n’Fries направи револуција со тоа што од помфритот, кој е дел од секоја гастрономска понуда, направи главно јадење.
Четврток
13.02.2020
Ланецот ресторани Surf’n’Fries, познат по помфритот, необичните сосови и оригиналната амбалажа, пристигна и во соседството. Првиот ресторан од овој франшизен ланец отворен е во Белград.
 

Одличниот гастрономски концепт Surf’n’Fries се шири во непосредниот регион - во Србија отворен е во центарот на Белград! 

Примател на франшизата е Дарко Михаиловиќ, претприемач со искуство, кој веќе работел во франшизен систем. Повеќе години тој бил примател на светски rent-a-car фрашизи. – Меѓутоа, во една пригода, додека беше во странство, мојот син наишол на брендот Surf’n’Fries. Ми испрати фотографија и ми предложи да отвориме ресторан во Белград. Пребарувајќи на интернет, дознав дека се работи за франшиза и одлучив да го послушам. За почеток зедовме одделна франшиза за овој објект на Обилиќев венец. Што натаму...ќе зависи од работењето. Секако, добро би било наскоро да отвориме уште најмалку два ресторани – објаснува Михаиловиќ.

Тој верува во франшизата како деловен модел. – Не би започнувал работа која не е франшизна и тоа е единствената причина зошто повторно започнав со нов бизнис. Многу е полесно со стандардизирани процеси и пишани постапки за работа кои се добиваат преку франшизната соработка – истакнува Михаиловиќ.

Surf’n’Fries е синџир на брза храна кој работи низ целиот свет и има повеќе од 50 ресторани. Револуционерен чекор направија со пласирањето на помфритот (кој е составен дел од секоја гастрономска поуда) како главно јадење. Посебно привлечни се оригиналните сосови и практичното пакување во кое се служат помфритот и сосовите со што се овозможува  помфритот да се јаде во секој момент...движејќи се, дома или во канцеларија.

Иако компирчињата се во основната понуда на овој синџир, може да се порачаат и уште неколку видови на храна: пилешки крилца, пилешки медаљони, бургери.... Дел од менито е наменет за деца.

Surf’n’Fries во подготовката и продажбата на компирчињата воведе три новитети: сечење на  компирот, со што се добива помфрит со заоблена форма кој овозможува полесно натопување во сосот и подобра подготовка, потоа подготовка без масло што го прави помфритот поздрав, но подеднакво вкусен, и веќе споменатото пакување  кое го олеснува носењето на помфритот и двата соса, па дури и крилцата и медаљоните. Оваа оригинална Surf’n’Fries амбалажа, всушност има статус на исклучително решеие во категоријата Surf’n’Fries пакувања за храна на светско ниво. 

Кога станува збор за франшизата, постојат неколку модели на ширење на мрежата:

  • Surf’n’Fries Store - класичен фиксен продажен објект, каков што е во Белград
  • Surf’n’Fries Standalone - самостоен објект кој може да се смести во затворен простор како што се аеродромите или трговските центри или пак отворени трговски центри
  • Surf’n’Fries Shop-in-Shop е помал формат наменет за помал затворен простор како што се бензински станици, кина и слично

Покрај фиксните модели, постојат и два вида подвижни Surf’n’Fries објекти:

  • Surf’n’Fries Mobile - објект во форма на подвижна тезга од еден и пол метар квадратен, како и  
  • Surf’nFries на тркала - приколка со целосно опремена кујна, погодна за различни манифестаци

Surf’n’Fries веќе во речиси 20 земји низ светот, а ресторани има и во земјите од регионов: Хрватска, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина. Дали наскоро ќе најде и свој примател на франшиза во Македонија? 

 

Подготвено за љубителите на помфрит / Првиот Surf’n’Fries во Србија отворен е на Обилиќев венец, во центарот на Белград
Весна Лапчиќ
Уредник

погледнете ги текстовите

Војна на пилешките сендвичи /19.03.2020

McDonald’s одлучи во своите ресторани во Америка да понуди и два сендвичи со пилешко... Зошто ли е тоа толку значајно? Затоа што прашање е дали тоа би се случило доколку примателите на франшиза не направиле притисок, а сето предизвикано од заострената конкуренција.

За добра пица има добар пазар - Domino's се шири во регионот /04.03.2020

Domino's, најголемиот синџир на пицерии во светот, пролетва ќе ја добие првата франшизна подружница во Хрватска

Автоматизиран „Sид за пијалоци“, угостителски концепт од иднината /05.01.2020

Оригиналниот концепт на услуги по кој се препознаваат рестораните EasyBeer и EasyWine посебно е интересен за гостите, а нивната исплатливост, за претприемачите кои се заинтересирани за оваа франшиза.

Место на пазарот за познатата пицерија /31.12.2019

Pizza Hut започнува со ширење на франшизната мрежа во централна и источна Европа. Што е потребно за отворање на ресторан и колку чини да се работи под овој бренд?

Нов Subway во Загреб /12.12.2019

Subway, најголемиот франшизен ланец на ресторани во светот, кон крајот на ноември го отвори и вториот ресторан во главниот град на Хрватска, Загреб.

најчитани

Дали сте за суши? /07.11.2019

Sushi by A's, франшизен концепт кој се заснова на подготовка и продажба на суши во рамките на трговски ланци, ја прошири мрежата во Хрватска и Словенија и најавува влез на нови пазари.

Што е тоа франшиза? /17.07.2018

Франшизинг е начин на кој сопствениот бизнис можете да го водите под добро познат бренд! Франшизингот го применуваат и некои од најпознатите светски брендови. Да објасниме што е франшизно работење…

Бескрајна приказна /19.07.2018

Митко Андонов ја развива франшизата Jumping Clay во Македонија. Во нашиот разговор тој ни открива каде го гледа најголемиот потенцијал и кои се неговите приоритети во бизнисот.

Секторот на убавина во време на пандемија: неколку искуства /29.04.2020

Епидемијата од коронавирусот влијае и на бизнисот поврзан со нега и убавина. Како се справуваат франшизните системи во оваа, новонастаната состојба? Пренесуваме искуства од Полска.

Нови млади претприемачи во Скопје: кои се тие и зошто избрале франшиза за образование за деца? /21.02.2020

Покрај примателите на мастер франшиза, на „Училиште за брзо читање и мудро учење“ се придружија и два одделни приматели на франшиза во Македонија!

популарно во форумот