Промени
Промени / Покрај мобилниот штанд за продажба на сладолед, примателите на франшизата од сега можат да отворат и класична продавница која би работела преку целата година
Сабота
20.07.2019
Франшизниот систем Icy Bobo, како концепт за продажба на сладолед подготвен на тајландски начин, во целост е ребрендиран. Сега работи под брендот YORTIE.
 

Сопственикот Рок Јакше вели дека одлучиле да го ребрендираат концептот, бидејќи сакале да го издигнат брендот, а притоа на сите елементи од концептот да им дадат полуксузна нота. – Го издигнавме брендот на повисоко ниво. Исто така, ја проширивме и палетата на производи, а започнаа да ни пристигнуваат барања за отворање на единици кои би работеле преку целата година. Сето тоа, го предизвикаа ребрендирањето на концептот и создавањето на YORTIE – објаснува Рок Јакше.

Постоечките мобилни франшизни единици, како што вели, веќе се ребрендирани.

Покрај сладоледот кој се подготвува на специфичен начин, пред самите купувачи, сега се нудат и мини палачинки кои се преливаат со различни преливи, а се нудат и два вида на здрави пијалоци, кафе и YORTIE слатки.

Ребрендирањето и новите производи не се единствените новитети во концептот на YORTIE франшизата. Имено, покрај мобилниот штанд за продажба на сладолед, примателите на франшизата од сега можат да отворат и класична продавница која би работела преку целата година. Осмислени се повеќе модели на продажни места – продавници на улица со и без места за седење, како и класични продавници со пултови во трговските центри. Се препорачува локалот да се отвори во централните и туристички зони, трговски центри, во паркови кои се посетувани од деца, млади и семејства, кои се и главната целна група на брендот YORTIE.

YORTIE во Словенија и Хрватска има по две единици, во Германија една, а нови приматели на франшиза се бараат низ цела Европа.


Весна Лапчиќ
Уредник

погледнете ги текстовите

Кога кафето ќе стане повеќе од задоволство /12.08.2021

Франшизниот ланец МЕРОН планира да го прошири својот концепт на кафетерии во сите земју од Европската Унија. Отворени се за соработка и со претприемачите од земјите во регионот.

CHIPAS пристигна во градот Високо, БиХ /29.04.2021

Првата франшизна единица на сараевскиот ресторан CHIPAS во Босна и Херцеговина се отвара во градот Високо.

Безбедно доставување на храна /12.04.2021

Минимален контакт со клиенти, редовна употреба на средства за дезинфекција, и постојана проверка на здравствената состојба на доставувачот - се главните принципи за сигурна достава на храната. Како еден франшизен систем ги применува сите овие принципи во пракса?

Од крофнички до франшиза /27.10.2020

Приказната за „Јети фритули“ од Макарска е добар пример како од мал семеен бизнис може да се направи франшиза. Како се градел овој концепт, што е потребно за профитабилно работење и кои би биле посакувани приматели на франшизата?

Замрзнати ролнички /11.06.2019

Франшизниот систем Icy Bobo, концепт за продажба на сладолед подготвен на тајландски начин, предвидува проширување на мрежата низ Европа. Свои партнери бараат и во нашиот регион.

најчитани

Sara Fashion компанија која освојува /08.11.2019

Ѓорѓи Зорзиќ е меѓу првите кои се заинтересирале за добивање на франшизата на Sara Fashion. Пред точно 10 години отворил франшизна единица во Кавадарци. Ѓорѓи смета дека успехот си доаѓа сам по себе, но најважно од се е да се сака работата, така што неизмерно ќе се вложите во неа, а таа ќе возврати.

Нов ланец за обувки на Балканот /06.04.2022

Турскиот малопродажен синџир FLO планира четирикратно да го зголеми бројот на продавници со франшиза ширум светот до 2023 година. На мапата на франшизата се и земјите од овој регион.

Eфикасно управување со недвижнини - шанса за брз развој /29.11.2019

Кој пазар е „посакувана дестинација“ за развој на франшизна мрежа, кои се идеални партнери и колку треба да се инвестира во оваа туристичка франшиза, открива Нино Дубретиќ, ко-сопственик на Direct Booker.

Право на територијална ексклузивност /16.07.2021

Што подразбира „територијалната ексклузивност“ во франшизингот? Како функционира во пракса? Дали постојат ограничувања и зошто е значајна?

Дефиниција на франшизинг /17.07.2018

Франшизата е облик на соработка помеѓу независни стопанственици. Давателот на франшиза го нуди својот "know-how" и бренд а за возврат наплатува надомест од примателот на франшиза, кој со тој надомест стекнува право и можност да ја користи докажаната бизнис идеја.

популарно во форумот