Brutale

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Brutale е трговска марка и заштитен жиг. Ние нудиме франшиза за продажба на кошули и костуми шиени по мерка. Нашите партнери - приматели на франшиза ја работат продажбата и земаат мерки, а ние го работиме останатото.

сопствени деловни единици

Софија, Милано, Лондон

 

франшизна единица

7 партнери-кројачи кои патуваат низ Европа, ги нудат нашите производи и земаат мерки.

Нагласуваме дека нашите партнери - приматели не мора да имаат продажен деловен локал.

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

 • Know-how за започнување и водење бизнис
 • Го произведуваме нарачаното и испорачуваме на партнерите во рок од 15 дена, каде било низ Европа.
 • Обук за продажба, земање мерки и маркетинг
 • Поддршка за опремување на продажниот простор - атеље
 • Дизајн и производство на маркетинг материјали - визит картички, летоци, флаери, ролни, транспаренти, попуст картички итн.

очекувана вкупна инвестиција

Сите трошоци, вклучително со франшизниот надоместок:

 • 5,000 евра за лиценца за користење на заштитениот жиг Brutale на етикети, маркетинг материјали, итн.
 • 3,000 евра за мустри од одела и материјали
 • 12,000 евра за know-how, обука за вас и вработените, поддршка за маркетинг (не вклучува локални трошоци за маркетинг)
 • (по избор) 5,000 евра за нарачан пакет кошули, кој вклучува мустри од кошули и материјали.
 • 0,00 евра месечно за маркетинг
 • 0,00 евра месечно за надомест за франшиза

Ние ви нудиме можност да започнете бизнис во модната индустрија, следејќи го моделот кој веќе се покажа успешен, за вкупно 20.000 евра до 25.000 евра  - доколку сакате да вклучите кошули во понудата (износите се без ДДВ)


основни барања

Франшизата е погодна за:

 • Мажи и жени со или без искуство во продажба, затоа што нудиме целосен тренинг и обука
 • Секој што има страст кон модната индустрија
 • Инвеститори кои бараат да го прошират своето деловно портфолио
 • Сите оние кои имаат добри социјални врски и сакаат да комуницираат
 • Ниту примателот ниту вработените не мораат да имаат кројачки вештини

информација за давателот на франшиза

AMOKIN LTD

Sofia, Bulgaria

+359 885 558 858

office@brutale.eu

brutale.eu

контакт особа за кандидатите

Karolina Dalkalacheva

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до Brutale

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

Што е тоа франшиза? /17.07.2018

Франшизинг е начин на кој сопствениот бизнис можете да го водите под добро познат бренд! Франшизингот го применуваат и некои од најпознатите светски брендови. Да објасниме што е франшизно работење…

Предности на франшизата /25.10.2018

Претприемачот кој сака да постане примател на франшиза и на тој начин се приклучи на франшизен систем, може да очекува низа предости

Дефиниција на франшизинг /17.07.2018

Франшизата е облик на соработка помеѓу независни стопанственици. Давателот на франшиза го нуди својот "know-how" и бренд а за возврат наплатува надомест од примателот на франшиза, кој со тој надомест стекнува право и можност да ја користи докажаната бизнис идеја.

Франшизен пакет /17.07.2018

Франшизен пакет е основата на франшизниот систем, бидејќи го содржи комлетниот бизнис пакет кој го нуди сопственикот на франшизата.

Европски етички кодекс за франшизи /26.10.2018

Овој Европски етички кодекс е надградена верзија на Кодексот на Европската франшизна федерација (ЕФФ), кој e усвоен во 1972 година, а неговата последна измена е во 2016 година, изменета првпат по 2003 година, откога датира неговата претходна верзија.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.