Вмрежување на Европа

Coders Lab
Coders Lab / Франшизен едукативен систем кој што има за цел да обучи, но и да го олесни вработувањето на посетителите на курсевите
Петок
23.04.2021
Полското училиште за програмирање за возрасни Coders Lab е отворено во две нови европски земји, а моментално се активни и нови дополнителни поволности за потенцијалните партнери од регионот.
 

Пандемијата на коронавирусот ги донесе во тешка позиција образовните системи кои што функционираат преку училници, а со тоа и секое интернационално ширење и развој на франшизните брендови - особено на оние од образовниот сектор. Сепак, полското училиште за програмирање за возрасни Coders Lab успеа, на крајот на минатата година, да ја отвори Австрија како нов пазар, и покрај активниот бран на затварања и рестрикции поради ширењето на пандемијата. Сега е веќе извесно дека, оваа година, во поволни околности, ќе биде отворен уште еден пазар, на сосема друг крај на Европа - во Шпанија

Шпанскиот партнер на Coders Lab, компанијата Oxygen Workspace, ќе го воспостави училиштето за програмирање како дел од својата постоечка мрежа на “coworking“ единици, со идеја за полесно поврзување на посетителите на курсевите со потенцијалните работодавачи, кои што во големи сразмери ги користат “coworking“ просториите. Од една страна, Oxygen Workspace ќе понуди дополнителна обука за програмерите - фриленсери (самовработени програмери) или за програмерите веќе вработени во програмерските куќи кои што се постоечки клиенти, додека од друга страна, на корисниците на своите “coworking“ простории ќе им го олесни пристапот до програмери, односно до услугите за програмирање.

Воедно, Австрискиот примател на франшизата е меѓународна групација за едукација, eduPRO GmbH. Нивната идеја е да, покрај повеќето курсеви и обуки кои што веќе ги нудат, работат на едукација и подготовка на програмерите, и преку наставниот план и интензивните курсеви на Coders Lab.

Покрај во Шпанија и Австрија, франшизни партнери на Coders Lab постојат и во Романија и Индонезија

Со оглед на ситуацијата со пандемијата, водечките луѓе на Coders Lab се решија дополнително да го олеснат и стимулираат влезот во мрежата на нови партнери од регионот на Централна и Источна Европа, со тоа што, до крајот на јуни, влезниот франшизен надоместок за сите потенцијални партнери од Србија и соседните земји, ќе биде намален на 10.000 евра.


Игор Богојевиќ
Партнер

погледнете ги текстовите

Сигурна поддршка во франшизното семејство /22.09.2021

Околностите ги натераа Војислав Пековиќ и Александра Милосављевиќ да отворат училиште за ментална аритметика „Малац генијалац“ во Скопје, наместо во Белград. Велат дека, потенцијал за отворање на нови училишта постои речиси во сите градови во Северна Македонија.

Градиме подобра иднина /04.08.2021

„Секој кој што ја препознава убавината на нашата едукативна мисија е квалификуван за примател на франшизата Young Engineers“, вели основачот на овој американски едукативен концепт, Амир Асор

Без застој во образовниот сектор /19.03.2021

Франшизите од секторот за едукација на децата, продолжија да ги шират своите мрежи, дури и за време на пандемијата. Неколку системи веќе потпишаа франшизни договори и започнаа со деловна активност во земјите и од овој регион.

За нов почеток – училиште за програмирање /15.10.2020

Какви очекувања може да имаат претприемачите од регионов кои ќе ја изберат франшизата на полското училиште за програмирање Coding Giants? Приказната на Иза Порадовска од Полска може да биде интересен пример

Програмирано за во иднина /14.04.2019

Зошто и компаниите од регионов би требале да размислат за полската франшиза за училиштето за програмирање Coders Lab открива Гжегош Моравски, задолжен за франшизниот развој на овој концепт.

најчитани

Заработи на евтино кафе /29.10.2021

Cofix, ланецот на кафетерии со поволни цени, се појави на израелскиот пазар како сериозен конкурент на Starbucks. Денес, по постигнатите завидни резултати на постоечките пазари, имаат намера да го прошират својот бизнис низ цела Европа.

Полека и сигурно до франшиза /06.07.2021

Доколку водите мал бизнис што може лесно да се „реплицира“, франшизингот е идеален начин за проширување на вашиот бизнис. Сепак, кои се основните предуслови за развој на успешна франшиза?

Каков бизнис може да стане франшизата? /26.10.2018

Успешното работење може да доведе до отворање на работилници или филијали, отворање на нови фирми или - по пат на франшиза. Во споредба со првите два начини, деловен развој по пат на франшиза бара помали инвестиции и носи помал ризик.

Над 200 идеи за успешни бизниси на саемот за франшизи во Варшава /22.10.2019

За три дена, 7000 посетители на саемот на франшизи во Варшава имаа можност да погледнат и изберат помеѓу 200 франшизни брендови и бизнис идеи. Што го издвојува овој Саем и зошто се вели дека е направен „по мерка на претприемачите“?

Sara Fashion компанија која освојува /08.11.2019

Ѓорѓи Зорзиќ е меѓу првите кои се заинтересирале за добивање на франшизата на Sara Fashion. Пред точно 10 години отворил франшизна единица во Кавадарци. Ѓорѓи смета дека успехот си доаѓа сам по себе, но најважно од се е да се сака работата, така што неизмерно ќе се вложите во неа, а таа ќе возврати.

популарно во форумот