DOG&STYLE

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Dog & Style франшиза е добра деловна можност за сите љубители на кучиња и мачки, кои што би се осмелиле да започнат со независно работење исполнето со многу задоволства, добра заработка и поинаков распоред на времето во текот на денот.

Додека, поголемиот дел од останатите трговци со производи и услуги вклучени во доменот на домашни миленичиња нудат само продажба,само салон за подстрижување или пак специјализирана амбуланта, ние ги обединивме сите три дејности во едно. Токму тоа е суштината на нашиот концепт - концепт кој што обезбедува ниска наемнина и намалување на трошоците на работењето, со зголемени приходи, дисперзирани преку овие три канали на продажба.

Две третини од просторот во нашиот концепт завзема трговијата со храна, залиха на други производи и лекови. Станува збор за отворен, но соодветно пополнет и организиран простор, со кружен дел во средина (остров) во самата продавница, кој што овозможува лесно движење и оптимална комуникација со купувачите.
Само една третина од просторот е доволна за мал "grooming“ салон со целокупната опрема (када, маса за уредување), канцеларија и санитарен чвор.

Влегувањето во нашиот франшизен систем ќе ви овозможи лесно започнување со бизнисот, детално организирано уредување и опремување, веќе изградени услови за набавка, добар заеднички маркетинг (со оглед на веќе изградениот препознатлив бренд), но пред се, константна поддршка во работењето, поради што, претходно искуство во оваа дејност не е пресудно.

 • брз поврат на вложени средства
 • 3 месеци од потпис до отварање
 • минимално вложување

сопствени деловни единици

1 (Загреб)

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

 • Know-how започнување и водење на бизнисот
 • Брендинг и книга за стандарди
 • Обука, како за делот трговија, така и за услугите поврзани со чешлање (grooming)
 • Одлична професионална поддршка – поинтензивно во првите три месеци, како и во текот на наредните месеци (секогаш достапни за можни прашања)
 • Разработени услови за дистрибуција, преку пренос на веќе изградени наши односи и попусти остварени со застапници на различни производи
 • Архитектонска подготовка на просторот и мебелот, која најоптимално го искористува секој дел од продажното место за секој од трите различни услуги
 • Заеднички национален маркетинг

очекувана вкупна инвестиција

 • Влезен франшизен надомест: 5.000 ЕУР
 • Франшизен надоместок (royalty fee) 4% од приходите
 • Очекувана вкупна инвестиција за започнување на работењето: околу 10.000 ЕУР за опремување, вкупно околу 30.000 ЕУР за обртен капитал и полнење со производи
 • Очекуван период потребен од потпишување на договорот до отварање на продавница: 3 месеци
 • Очекуван BEP (break-even point): околу 3 месеци
 • Очекуван ROI (return on investment): од 3 - 5 години

основни барања

 • Не е потребно поседување специфично искуство во работење со слични содржини. Доволно е да ги сакате домашните миленичиња и да сте одговорни
 • Пожелно работно искуство, пред се во секторот трговија
 • Соодветен деловен простор, идеално помеѓу 65-75м2

информација за давателот на франшиза

Framos d.o.o.

Prevoj 61, Zagreb

+385 99 2161691

info@framos.hr

dogandstyle.com.hr

контакт особа за кандидатите

Ženja Moskaljov

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до DOG&STYLE

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

најчитани

Можност во чудесниот свет на музеите /07.02.2022

Тие сакаа да понудат уникатно искуство кое ќе ги спои забавата и образованието и ќе привлече посетители од сите возрасти. „Музејот на сетилата“ за кратко време стана неизбежна атракција и ги наведе основачите сега да понудат и франшиза.

Преку франшиза во светот на гејмингот /08.04.2021

Да се води „Еспортс арена“ може да биде добра деловна можност, особено ако се купува франшиза од докажан концепт. Што нуди системот Friendly Fire и кои се условите кои што треба да ги исполнат потенцијалните приматели на оваа франшиза, ни открива сопственикот на овој концепт, Давид Косир.

Сервисите за перење алишта – сигурен бизнис /03.09.2020

LG Laundry Lounge, синџирот на пералници за алишта со самопослужување, наскоро ќе добие нови франшизни единици во Скопје, Љубљана и Прага. Давателот на франшизата со совет до своите приматели во време на COVID-19 задолжително да се придржуваат кон правилата.

Нови пералници на франшизната мапа - едноставно и профитабилно /17.02.2020

Мрежата на пералници за облека LG Laundry Lounge се шири во Хрватска. Оваа франшизна единица отворена е во Кастав, во близината на Ријека.

Создавање на нови искуства - оваа франшиза од регионот така го освојува светот! /02.12.2019

Carwiz е rent-a-car франшизa од Хрватска која продолжува со ширењето на мрежата на неколку континенти. Ни откриваат како го создале франшизниот систем и што е потребно за освојување на светските пазари.

Мобилна апликација која ќе ви донесе профит /21.11.2019

ProfitApp International е сопственик на истоимената апликација во чија основа е програмата за лојалност, која ги поврзува компаниите од различни гранки со купувачите. Ова е прва црногорска франшиза која бележи експанзија во регионот.

Успехот не е илузија /22.05.2019

Иако приватните музеи на Балканот се вистинска реткост, „Музејот на илузии“ отворен пред три години во Загреб веднаш стана хит.

Идеа за работа во заштитата на телефонот /27.04.2019

Американската франшиза Mobile Outfitters, специјализирана за услуги за заштита и стилизирање на мобилните телефони со квалитетна фолија, веќе неколку години работи во Хрватска и Србија. Бараат приматели за франшизата и во Македонија.

LG Салон за перење /19.03.2019

Во ритамот на животните промени – помалку време, помал животен простор и големи сметки за струја, не е за изненадување кога новите бизнис концепти се издигнуваат, искористувајќи ја ваквата ситуација како поволна прилика која води кон основање нов бренд - сервис за перење.

Самопослужно перење, како и насекаде во светот /18.12.2018

Првата франшиза на LG Laundry Lounge е отворена во Србија, во населбата Белвил во Белград. Потенцијал за ширење на мрежата постои и во другите градови од Србија како и поширокиот регион.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.