LG Laundry Lounge

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

LG Laundry Lounge е бренд на услуги за самоуслужно перење алишта, кој нуди услуги за перење, сушење и пеглање. Концептот беше развиен од LG Electronics. Првата пералница беше отворена во Њујорк во 2012 година, а сега и претприемачите од регионот имаат можност да отворат франшиза. Хрватската компанија "Bright World", како примател на мастер франшиза за источноевропските земји, ќе го спроведе развојот на франшизната мрежа и постојано ќе им пружа поддршка на индивидуалните приматели на франшиза "од идеја до реализација".

Зошто LG Laundry Lounge франшиза?

За да отворите LG Laundry Lounge не ви треба многу искуство, знаење и финансии. Не е потребен магистерски или стручен испит. Потребно е само да се исполнат минималните технички барања. Притоа, перењето е едноставна и профитабилна инвестиција - нејзиното отворање и работење бара ниска почетна инвестиција и минимална работна сила, без големи фиксни трошоци. Од друга страна, услугите секогаш се потребни - што овозможува побрзо враќање на инвестицијата. Типични корисници на самоуслужни перални се туристи, студенти, луѓе без сопствена машина за перење, но и оние чија домашна машина за перење во моментов е надвор од употреба, и оние кои имаат машина за перење, но користат перална за побрзо перење и сушење и им е потребен поголем капацитет (може да се перат големи парчиња алишта, како што се ќебиња, јакни и сл.). Од друга страна, корисниците можат да бидат хотели, ресторани, компании за чистење, јавни институции, студентски домови, станови, кампови, марини, хостели, пензионерски куќи, мали бизниси (фризери, салони за убавина, работилници ...).

Што ги прави LG Laundry Lounge специјални?

Квалитет на опремата и услугите. Бидејќи овие машини се со голем капацитет, може да се перат поголеми парчиња, како што се јакни, покривачи, ќебиња ...
Пријатниот амбиент. LG Laundry Lounge се стреми да ја донесе "домашната атмосфера" во дизајнот на пералните. Внатрешната декорација и совршената чистота на просторот создаваат пријатна атмосфера, а корисниците имаат бесплатен интернет, ТВ, кафе, сокови и закуски, детски агол - сите да се чувствуваат "како дома". Додека чекаат, корисниците можат да го полнат својот паметен уред или да користат таблети бесплатно. Автоматизација. Методот на плаќање во LG Laundry Lounge laundromat е посебно наменет за монети и картички. Друг аспект на автоматизацијата е автоматското дозирање на детергентите.

сопствени деловни единици

Повеќе од 50 (САД, Кина, Италија, Шпанија, Франција, Филипини, ОАЕ, Индија, Виетнам, Малезија, Австралија, Чиле…)

франшизна единица

2 во Хрватска (Загреб и Задар)
1 во Црна Гора (Подгорица)
1 во Србија (Белград)
вкупно 4

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

Мастер давателот на франшиза - компанијата Bright World, ги обезбедува сите потребни машини и резервни делови, сервис, инсталација и книга на стандарди, како и следната поддршка и услуги:

 • Планирање
  • на развој на идеи
  • Анализа на потребите и физибилити студии (избор на опрема)
  • помош да се започне бизнис
 • Изработка на нацрти
  • на просторот
  • инсталациите
 • Одржување на машините
 • Маркетинг и продажна подршка

очекувана вкупна инвестиција

Примателите на франшизата не мора да плаќаат редовен франшизен надомест - потребно е само да користат  LG професионални машини.

Износот на инвестицијата зависи од избраната опрема. Еве два примери:

 • Самоуслужна перална која  се состои од 4 машини за перење и 4 машини за сушење, електронски менувач на монети и пари - вкупна инвестиција околу 20.000 евра (машини - околу 16.000 евра, внатрешен дизајн - околу 4.000 евра)
 • Самоуслужна перална која  се состои од 2 машини за перење и 2 машини за сушење, апарат за пеглање, маса за пеглање - вкупна инвестиција околу 12.000 евра (машини - околу 10.000 евра, внатрешен дизајн - околу 2.000 евра).

Исто така, неопходно е да се обезбедат финансиски средства за отпочнување бизнис - тековна ликвидност.


основни барања

Најмалку 30 квадратни метри на прометна локација - се препорачува просторот да биде на место со доволна популација или на места во близина на продавници со голема посета, а секако се препорачува локација со паркинг простор. Франшизата е исто така погодна за отворање во хостели, марини, кампови, студентски домови. Просторот мора да ги исполнува минималните технички барања пропишани со закон.


информација за давателот на франшиза

Bijeli Svijet d.o.o. (Bright World)

Крањчевичева 50, 10000 Загреб, ХРВАТСКА

+385 1 309 18 70

info@brightworld.hr

brightworld.hr/laundry-lounge/

контакт особа за кандидатите

Марио Мартинек

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до LG Laundry Lounge

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

Создавање на нови искуства - оваа франшиза од регионот така го освојува светот! /02.12.2019

Carwiz е rent-a-car франшизa од Хрватска која продолжува со ширењето на мрежата на неколку континенти. Ни откриваат како го создале франшизниот систем и што е потребно за освојување на светските пазари.

Мобилна апликација која ќе ви донесе профит /21.11.2019

ProfitApp International е сопственик на истоимената апликација во чија основа е програмата за лојалност, која ги поврзува компаниите од различни гранки со купувачите. Ова е прва црногорска франшиза која бележи експанзија во регионот.

Успехот не е илузија /22.05.2019

Иако приватните музеи на Балканот се вистинска реткост, „Музејот на илузии“ отворен пред три години во Загреб веднаш стана хит.

Идеа за работа во заштитата на телефонот /27.04.2019

Американската франшиза Mobile Outfitters, специјализирана за услуги за заштита и стилизирање на мобилните телефони со квалитетна фолија, веќе неколку години работи во Хрватска и Србија. Бараат приматели за франшизата и во Македонија.

Самопослужно перење, како и насекаде во светот /18.12.2018

Првата франшиза на LG Laundry Lounge е отворена во Србија, во населбата Белвил во Белград. Потенцијал за ширење на мрежата постои и во другите градови од Србија како и поширокиот регион.

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.