Edukido

информација за франшизниот ситем

опис на франшизниот систем

Едукидо е:

 • Оригинална полска едукативна програма со Lego®коцки наменети за деца од 3 до 12 години
 • Серија едукативни работилници кои децата треба подобро да ги запознаат со светот на природата, техниката, науката преку забава!
 • Училишни и предучилишни работилници приспособени на наставните програми на одредената институција
 • Тематски курсеви
 • Организирање на роденденски прослави во светот наLego®  коцките.

Наши цели:

 • Со размислување и љубопитност да се срушат вештачките пречки помеѓу општествените и природните науки
 • Сакаме децата да ја развиваат и применуваат просторната имагинација и вештини во решавањето на проблемите – без користење на шема
 • Сакаме да побудиме љубопитност за светот и способност за апстрактно мислење засновано на пракса
 • Сакаме да поттикнеме синергија помеѓу создавањето и логиката преку креативни игри
 • Бараме примател на мастер франшиза кој би ја развивал мрежата на локалниот пазар – во Србија, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора

Откријте зошто децаа ги сакаат нашите програми!

франшизна единица

67 филијали во Полска
12 странски филијали
2 Мастер франшиза (Македонија, Хрватска)

фотографија на деловна единица
информација за примателот на франшиза

поддршка за примателот на франшиза

 • Почетна обука за примателот на франшиза и неговите вработени (производ, продажба, менаџмент, инструктори); обука на полски со превод
 • Збирки на игри (детални планови за едукативни активности, работилници  во училиштата и градинките, роденденски прослави и слично), кои постојано се надградуваат
 • Дополнителна опрема за училниците
 • Наставни планови (на англиски)
 • Платформа со едукативни материјали за примателите на франшиза (на англиски)
 • Сеопфатна интернет платформа и веб-страница (на англиски)
 • Основни графички решенија (на англиски)
 • База на фотографии
 • Образци за договор за франшиза и други документи (на англиски)
 • Детален оперативен прирачник (на англиски) – со стандардни постапки во областа на промоцијата и продажбата, управување со односите со клиентите, водење на час
 • Водич за настава (на англиски)
 • Деловен консалтинг (продажба, маркетинг, услуги за клиентите итн.) во секојдневните деловни операции – планирање, продажба, развивање на пазарот
 • Постојана поддршка на менаџерот задолжен за странските партнери
 • Маркетиншка поддршка: помош при планираање на маркетиншките активности на локалниот пазар
 • Постојано развивање на производната линија, подобрување на производите и нови можности за заработка
 • Дополнителна поддршка на партнерот, во зависност од потребата на локалниот пазар
 • Можност за користење на специјализиран CRM системот (на англиски)

очекувана вкупна инвестиција

Инвестицијата за одделните приматели на франшиза има три дела:

 • Почетна набавка на Legoкомплети – околу 3000 евра
 • Материјали за маркетинг – околу 350 евра
 • Влезен надомест, во зависност од големината на подрачјето на кое дејствува – од 700 евра (за подрачје со 20.000 жители) до 4200 евра (за подрачје со 120.000 жители)

основни барања

 • Добро познавање на локалниот пазар
 • Претприемнички дух и способности за управување
 • Финансиска солвентност
 • Искуство во сферата на продажбата и маркетингот
 • Комуникациски вештини
 • Трудољубивост, систематичност, одговорност, трпеливост
 • Познавање на англискиот јазик
 • Способност за пренесување на знаење
 • Искуство во областа на едукацијата
 • Искуства со франшизингот е предност

информација за давателот на франшиза

Edukido Skopje

Ul. Rudi Cajavec br.1-3/2, Aerodrom, Skopje

+389 71 320 006

igor.ilievski@edukido.mk

edukido.com.pl

контакт особа за кандидатите

Igor Ilievski

дознај повеќе

Пополнете ја контакт формата подолу доколку сакате повеќе информации, информациите содржани во формата ќе бидат проследени директно до Edukido

порака
Име и презиме *
Град *
Телефон *
E-mail *

погледнете ги текстовите

најчитани

Избери и започни со свој бизнис /05.10.2021

Се наближува 19-тото издание на најголемиот саем за франшиза во Централна и Источна Европа. Варшава повторно ќе биде домаќин на повеќе од 200 компании кои бараат идни деловни партнери - франшизни приматели.

Случајот на Edukido - што е неопходно за успех во едукативна франшиза? /23.01.2020

„Практиката покажува дека колку повеќе примателите на франшиза се потпираат на нашето искуство и препораки, толку им се подобри резултатите во работењето“ вели Ана Јурак, менаџер во одделението за деловни корисници на едукативниот концепт Edukido.

Коцка, коцка, коцкичка... учиме со Едукидо /17.12.2019

Полскиот едукативен концепт Едукидо планира ширење на франшизната мрежа надвор од границите на Полска. Покрај национална мастер франшиза се нуди и одделна франшиза.

Учи, создавај, заработувај /28.05.2019

Роберт Стопа вложил неколку илјади евра за да ја купи франшизата Едукидо. Инвестираното многу брзо го вратил и купил лиценца да развива бизнис во уште две дејности во Полска.

Канадско образование и на Балканот /10.01.2022

„Поддршката која што ја добиваме и на која што ќе може секогаш да сметаме, е клучна за франшизната соработка и светскиот успех на Maple Bear“, истакнува Љиљана Николова, како причина поради која што се одлучила за користење на франшизата на овој образовен систем.

Сигурна поддршка во франшизното семејство /22.09.2021

Околностите ги натераа Војислав Пековиќ и Александра Милосављевиќ да отворат училиште за ментална аритметика „Малац генијалац“ во Скопје, наместо во Белград. Велат дека, потенцијал за отворање на нови училишта постои речиси во сите градови во Северна Македонија.

Градиме подобра иднина /04.08.2021

„Секој кој што ја препознава убавината на нашата едукативна мисија е квалификуван за примател на франшизата Young Engineers“, вели основачот на овој американски едукативен концепт, Амир Асор

Вмрежување на Европа /23.04.2021

Полското училиште за програмирање за возрасни Coders Lab е отворено во две нови европски земји, а моментално се активни и нови дополнителни поволности за потенцијалните партнери од регионот.

Без застој во образовниот сектор /19.03.2021

Франшизите од секторот за едукација на децата, продолжија да ги шират своите мрежи, дури и за време на пандемијата. Неколку системи веќе потпишаа франшизни договори и започнаа со деловна активност во земјите и од овој регион.

За нов почеток – училиште за програмирање /15.10.2020

Какви очекувања може да имаат претприемачите од регионов кои ќе ја изберат франшизата на полското училиште за програмирање Coding Giants? Приказната на Иза Порадовска од Полска може да биде интересен пример

Оnline наставата успешна /05.09.2020

Полскиот франшизен систем на училишта за програмирање, Coding Giants , има намера да отвори училишта во земјите од регионов. Што научија во време на пандемијата со коронавирусот и како тоа може да биде предност за идните приматели на франшиза?

Сигурна поддршка во франшизното семејство /07.08.2020

Сплет на околности ги навел Воислав Пековиќ и Александра Милосавлевиќ да наместо во Белград, отворат училиште за ментална аритметика „Malac genijalac“ / „Малиот генијалец“ - во Скопје. Сега велат дека постои потенцијал за отворање на нови училишта во скоро сите градови во Македонија.

Бизнисот кој го прави светот подобар /09.07.2020

Мултидисциплинарното училиште School & School формирана во БиХ, од неодамна дејствува и во Бугарија. Франшизата е достапна и во други земји од регионот.

Едукацијата се сели „онлајн“ /25.03.2020

Полскиот франшизен синџир на училишта за англиски јазик Early Stage не запре со работата и покрај затворањето на училиштата. Часовите ги одржуваат online. Дали и примателите на франшиза го користат ова решение?

Нови млади претприемачи во Скопје: кои се тие и зошто избрале франшиза за образование за деца? /21.02.2020

Покрај примателите на мастер франшиза, на „Училиште за брзо читање и мудро учење“ се придружија и два одделни приматели на франшиза во Македонија!

PROFIT franchise services, дел од групацијата PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.), како издавач на Franchising.mk ве информира дека не собира ниту обработува податоци испратени преку формуларот за контакт (образец за контакт). Сите информации внесени во образецот за контакт се испраќаат по електронска пошта до организаторот на франшизниот систем, како што е наведено во каталогот. Системот што ги прима испратените податоци ќе ги користи за да повратно пружи повеќе информации за сопствениот бизнис. Испраќањето на лични податоци е доброволно, а организаторот на системот кој прима податоци од образецот за контакт е воедно субјектот одговорен за собирање и обработка на лични податоци.